Massageterapeut

En komplett massage

massage_terapeutSom massage terapeut arbetar jag uteslutande med kroppens mjukdelsvävnader, det vill säga med muskler, hud och bindväv. Jag använder massage och muskeltöjningar i förebyggande och friskvårdande syfte men behandlar även specifika skador och besvär i rörelseapparaten. Jag har en fördjupad kunskap i anatomi. fysiologi, sjukdomslära och undersökningsmetodik.
Klassisk massage, Töjning, Muskulering (sträckning av muskler som är för korta och spända), Strain—counter—strain som är en form av mjukkiropraktik, då man låter musklerna komma i ett avslappnat tillstånd för att minska smärtor.

Utbildning: Axelssons, Stockholm 1992

Exempel på behandlingsbeskrivning vid ett kroniskt problem.

Patienten har sökt hjälp hos mig för besvär i nacke, huvudvärk och yrsel.

Efter undersökning fann jag att patienten var mycket spänd i nacke, axlar och skulder gördel. Dessa spänningar leder även till spända blodkärl i området, blod- och syretillförsel minskar till hjärnan, därav yrsel och huvudvärk.

Min behandlingsmetod går ut på att åstadkomma en avslappning i nämnda område.

Jag arbetar i initialskedet med bindvävsmassage, mycket korta behandlingstider, 5-10 min. Detta är nödvändigt, eftersom kroppen inte orkar med mera. Absolut vila minst en timme förordas efter behandlingen, så att kroppen får tid att slappna av och därefter starta sin läkningsprocess.

Allt eftersom kroppen slappnar av mer och mer, förlänger jag behandlingstiderna upp till max 30 min. Jag arbetar med bindvävsmassage, zonterapi samt lymfdränage, bioenergi, healing och akupressur. Stödjande terapi är utrensande örtéer, Alpenmolke (ostvasslekoncentrat) samt vitaminer och mineraler.

Under behandlingstiden utbryter oftast en eller flera förkylningar eller bihåle- eller urinvägsinflammationer. Under denna period kan man också känna sig trött och hängig, vilket är fullt naturligt, eftersom kroppen är i full gång med sin egen storstädning.

Allt eftersom ”inbakade” giftanhopningar och infektioner försvinner ur kroppen, stärks immunförsvaret, patienten blir starkare och piggare. Åkommor som t.ex. överspända axlar och nackar eller muskelvärk och andra kroniska besvär är något som en person byggt upp under lång tid och därför kan en första behandlingsperiod sträcka sig upp till 15-20 behandlingar (kanske mer om man lider av ett svårare problem, kortare period om problemet är lindrigare). Därefter rekommenderas någon form av behandling per månad, allmän friskvård, så att kropp och själ håller sig i trim.